718

Grandliiga jõudis Tartusse: loe, kuidas läksid esimese etapi mängud

News added: 12/29/2015 10:59
Tuntud harrastajate jalgpalliturniir õigustas taas oma nimes olevat üsna julget osa „grand“ – nüüd mängitakse seda turniiri juba kolmes suuremas Eesti linnas, hooaja kokkuvõttes ootab pealtvaatajaid aga grandioosne superfinaal, kus mängivad võistkonnad nii Tallinnast, Narvast kui Tartust.
 
Järjekordne Grandliiga võõrsil peetud etapp toimus Tartus. Nädalajagu varem said võõrsil peetavad etapid edukalt käima lükatud Narvas ning nüüd saabus ülikoolilinna kord. Nagu ka Kirde-Eestis, registreerus osalema kolm võistkonda. Ühelt poolt võib tunduda, et seda on vähevõitu. Teisalt aga – peaasi, et oli konkurentsi ning arvestades Eesti linnade suurust ja seda, kuidas toimub areng väljaspool pealinna, oli see isegi väga hea saavutus.
 
Otseselt Tartu võistkondi oli vaid üks – Tartu vangla. Talle astusid vastu Otepää ja Vastseliina Tannem. Nagu selgus, olidki viimased kaks peapretendendid Grandliiga ajaloos esimese Tartu etapi võidule. Ning loosi tahtel kohtusid need kaks juba esimeses mängus, mille Otepää pingelises heitluses võitis tulemusega 2:1.
 
Selles mängus löödi ka ajalooline esimene värav – selle sai enda nimele Raul Juur Vastseliina võistkonnast, kes osutus lõpuks ka selle etapi suurimaks väravalööjaks nelja värava ja ühe resultatiivse sööduga. Nelja mängu kohta on see vägagi korralik saavutus.
 
Kuna meeskondi oli vähe, mängiti omavahel kaks ringi. Ent ka teises omavahelises mängus oli tugevam Otepää võistkond, võites samasuguse tulemusega.
 
Sarnaselt kulgesid ka Vastseliina ja Tartu vangla omavahelised kaks mängu. Mõlemas saavutas Vastseliina võidu tänu üheleainsale löödud väravale.
 
Tartu võistkond osutus teistest nõrgemaks, kaotades kõik neli mängu, ehkki korduskohtumises Otepää vastu mängu käigus isegi juhiti. Eduseisu hoida aga ei suudetud ning see värav jäi ka nende ainsaks sel päeval. See-eest oli aga mängijate rõõm sel hetkel piiritu!
 
Grandliiga teine etapp Tartus on planeeritud 31. jaanuarile. Tuletame meelde, et juhendi kohaselt saab selle turniiri võitja õiguse mängida Grandliiga Superkarikale niinimetatud nelja parema finaalis, milles osalevad veel selle hooaja meister, Karikavõitja ning võistkond, kes võidab Grandliiga Narva etapi.



Foto: Maksim Mitrofanov

Rohkem fotod, siit.

Turniiri link