733

Grandliiga numbrites: võistluste põnevat statistikat uuendatakse iga nädal

News added: 02/05/2016 09:58
Veebilehel www.sem.ee on nüüd olemas täielik statistiline andmebaas, mis annab ettekujutuse futsali kõigist komponentidest Grandliiga ja Grandliiga-2 võistluste raames.

Näiteks saab sealt teada, et praeguse hetke seisuga (kui mängitud on 13 vooru) on Grandliigas löödud kokku 484 väravat, keskmiselt lüüakse seega mängus üle 7-e värava. Kusjuures, nagu näitab statistika, lüüakse teisel poolajal rohkem väravaid kui esimesel – vastavalt 263 ja 221. Peaaegu igas voorus lööb keegi mängijatest ka omavärava. Kokku on praeguseks fikseeritud 19 omaväravat.



16 korda on pall löödud väravasse penaltist. Seejuures jagunevad need täpselt pooleks: 8 on löödud 6m penaltist ja 8 ka 10m penaltist. Tõsi, kui 6m penalti lööjad ei ole kordagi eksinud, siis 10m penaltite puhul on statistika teistsugune: sisse õnnestub lüüa umbes üks kolmest või neljast.

Põnevaid fakte on ka kaartide ja vigade hulga kohta. Huvitav on see, et teisel poolajal tehakse vigu praktiliselt kaks korda rohkem, kui esimesel poolajal – vastavalt 273 teisel ja 190 esimesel. See ei ole ka eriti üllatav, arvestades, et mida lähemale mängu lõpule, seda kuumemaks väljakul muutub.

Grandliiga mängud ei toimu tühjade tribüünide ees. Hiljuti hakkasid korraldajad pidama ka külastatavuse kohta statistikat, mis näitab, et keskmiselt vaatab igat mängu umbes 60 inimest. Kusjuures arvesse ei võeta mängijaid, kes on juba mänguvormis ja teevad saalis sooja, sest nende mäng on järgmine.

Statistika on olemas ka mängijate enda osalemise kohta – kes ja mitu mängu on oma võistkonna eest mänginud. Siin on näha, et keskmine näitaja on üle 9, mis tähendab et mängijatel on motivatsoon mängida ning nad üritavad oma võistkonna mängudelt mitte puududa.

Samasugust statistikat on võimalik teada saada pärast igat vooru – nii möödunud nädalavahetusel peetud vooru kohta kui ka tervikuna kogu võistluse kohta.

Peale selle on olemas statistika kohtunike kohta, turniiri juhendi rikkumiste kohta jne. Ja nagu juba öeldud sai, mitte ainult Grandliigas vaid ka Grandliigas-2.

Kokkuvõttes, numbrite austajatele peaks see tõenäoliselt meeldima.