828

Pühapäeval on Tallinnas suur minijalgpalli päev

News added: 08/10/2016 12:11
Eelseisval pühapäeval, 14. augustil toimub Tallinnas Infoneti staadionil korraga kaks balti riikide minijalgpalli turniiri. Ühel neist, algusega kell 10.00, kohtuvad omavahel Eesti, Läti ja Leedu koondised. Teisel, algusega 13.00, osalevad kaheksa klubivõistkonda kolmest balti riigist.

Turniir korraldatakse Eesti, Läti ja Leedu minijalgpalli liitude ühiste jõupingutustega ning viiakse läbi Euroopa Minijalgpalli Liidu standardite järgi. Erinevalt meil korraldatavatest harrastajate turniiridest, kus mängitakse tavaväljaku ühel poolel seitse seitsme vastu, viiakse siin mängud läbi veidi väiksemate mõõtudega väljakul, mängitakse kuuekesi kuue vastu ning spetsiaalselt selleks valmistatud väravatega, mõõtudega 2 x 4 meetrit.

„See turniir on meie koondisele peaprooviks enne sõitu minijalgpalli Euroopa meistrivõistlustele, mis toimuvad Ungaris 21. – 27. augustil“ – räägib üks korraldajatest Ramil Rjazapov. „Kuivõrd Eesti ei ole veel nii kõrge tasemega võistlustel osalenud, läheneme eelseisvale sõidule täie tõsidusega ning meil on selleks vaja kontrollida oma jõudu“.

Lisaks koondistele mängivad sel päeval omavahel ka klubid. Esikoha eest võistlevad kolm  võistkonda Eestist (Tallinna klubid Doker, Euro Takso ja Cosmos Seniors), kolm Lätist (Riia Cerver 02, Tukumsi Tukuma Brali ja Kuldiga Nikers) ja kaks Leedust (Vilniuse Eagle Team-Frega ning Klaipeda FC Suoliukas).

Esimest korda koduse minijalgpalli ajaloos toimuvad mõlemalt turniirilt ka online-ülekanded. Alates kella 9.45-st on veebilehel fanseat.com võimalik jälgida koondiste mänge, alates kella 12.45-st näidatakse sealsamas klubide mänge. 

Link online-ülekannele Baltic Nations CUP 2016

Link online-ülekannele Baltic Clubs CUP 2016

„Soovin kutsuda turniirile kõiki inimesi, kes ei ole jalgpall vastu ükskõiksed, elama kaasa nii meie koondisele kui klubidele. Sissepääs on vaba!“ – ütleb Ramil Rjazapov.

Eesti Minijalgpalli Assotsiatsioon on uus organisatsioon, mis ühendab harrastajate võistlustel Grandliiga ja Grandliiga-2 mängivaid võistkondi. Enne selle loomist ei tegelenud minijalgpalli arendamisega Eesti kõrgel tasemel mitte keegi. Eesti Jalgpalli Liit korraldab võistlusi üksnes jalgpallis ja futsalis.

Täiendav informatsioon:

Ramil Rjazapov
Tel 58 50 38 49