838

Grandliigas säilib intriig kuni lõpuni

News added: 09/05/2016 12:20
Harrastajate jalgpalli meistrivõistluste Grandliiga - mille mängud toimuvad igal nädalal Infoneti Lasnamäe staadionil – läheneb lõpule. Kaks vooru enne lõppu on kujunenud huvitav olukord, mille puhul on isegi võimalik, et tuleb mängida ka niinimetatud „kuldne mäng“.

Vastavalt Grandliiga juhendile toimub see täiendav mäng juhul kui esimesele-teisele kohale tulnud võistkonnad koguvad võrdse arvu punkte. Seejuures ei arvestada võistkondade omavahelisi mänge ning väravate vahet, nii nagu see on tavaks enamikel teistel turniiridel.

„Me rakendasime seda uuendust, et anda tasemel poolest võrdsetele vastastele sama punktide arvu korral võimalus selgitada tugevam välja täiendavas omavahelises mängus“ – selgitab Grandliiga peakorraldaja Ramil Rjazapov. „Mulle tundub, et see lisab kogu võistlusele veel täiendavalt intriigi. Ehkki kogu turniiride kuueaastase ajaloo jooksul ei ole veel kordagi tulnud „kuldset mängu“ pidada“.

Ent sel hooajal võivad võistkonnad teha ajalugu. Praegu juhivad tabelit 34 punktiga Cosmos ja Baltika. Nende järel kolmandal ja neljandal kohal paiknevad Cosmos Seniors ja GZ jäävad maha üksnes väikese vahega. Seejuures tuleb „seenioritel“ kahes viimases voorus kohtuda mõlema liidriga, GZ turniiri viimased mängud aga tunduvad kergemad kui ülejäänutel. Nii et võimalikud on igasugused variandid.

Ülejäänud võistkonnad võitlevad veel pigem lõpliku koha nimel võistluste tabelis. Sealjuures on tähtis jõuda esimese kuue hulka, mis annab õiguse osaleda järgmisel aastal Grandliigas ilma kvalifikatsioonimänge mängimata. 

Selle ülesande on enda jaoks juba lahendanud eelmise aasta Superkarika võitja Doker, kes medalitele enam ei pretendeeri, kuid ei saa enam langeda tahapoole viiendast kohast. Seevastu ülejäänud võistkondade hulgas ei ole võitlus kaugeltki veel läbi. Muidugi, viimasel kohal paikneva Centurioni jaoks on võimalused pigem teoreetilised ja teistest veidi ette rebinud TJK võib tunda ennast veidi kindlamalt, kuid lõplikult ei ole veel midagi kindel.

Grandliiga, Grandliiga-2 ja Tallinna minijalgpalli Karikavõistluste uudiseid saab jälgida veebilehtedel www.sem.ee ja www.minijalgpall.ee. Seal on avaldatud ka mängude kalender. Pääs staadionile on pealtvaatajatele tasuta.