932

Hooaeg lõppes – elagu hooaeg!

News added: 10/09/2017 19:24
Möödunud nädalavahetus oli rõõmus-töine. Minijalgpalli hooaja lõputseremoonia ei jõudnud veel lõppeda, kui algas juba uus turniir – Grandliiga avas uksed saalijalgpalluritele, kes alustasid kvalifikatsiooniturniiri.

Seekord toimusid autasustamine ja lõputseremoonia hotell Olümpia spordibaaris Olybet. Kaunid Olybeti värvides kostüümides neiud tervitasid saabujaid šampusepokaalidega, keha sai kinnitada Dineri poolt valmistatud hamburgeritega (räägitakse, et nad teevad linna parimaid burgereid, ning fakt, et pärast ürituse lõppu jäi järgi palju sööki kõneleb üksnes sellest, et seda oli liiga palju).


Kui rääkida autasustamisest, siis ära said märgitud kõik parimad. Loomulikult sai lõviosa sel hooajal triumfeerinud Doker. Võistkond, mis võitis nii meistrivõistlused, Karikavõistlused kui ka Superkarika sai endale ka parima mängija, parima väravaküti, parima väravavahi ning parima meeskonna juhi tunnustuse.

Esimeses kahes kategoorias võttis võidu Erik Vinogradov. Dokeri ründaja nimele jäi möödunud hooajal 16-s mängus 20 väravat. Võrdluseks või tuua, et lähim jälitaja (Aleksei Jahhimovitš võistkonnast  Whiteliners) sai kirja 14 tabamust.

Teenitult sai oma auhinna ka võitjate väravavaht Aleksandr Kalinin. Just tema asus postide vahele, kui Doker jäi ilma oma põhiväravavahist seoses noore Aleks Renini siirdumisega FC Levadia (U-21) ridadesse. „Kalina“, nagu kutsuvad teda sõbrad, seisis kindlalt ning suuresti on just tema teene, et meeskond laskis endale lüüa Grandliigas kõige vähem väravaid.

Loogiline on, et Dokeri kolm tiitlit tõid Vladislav Ivanovile ka parima meeskonna juhi tiitli. Ise väljakule minemata on ta ikkagi asendamatu nii väljaku ääres kui organisatoorses plaanis.

Grandliigas 2 tunnistati suurimaks väravakütiks ning parimaks mängijaks Artjom Jermatšenko Depoo võistkonnast. Noor ründaja näitas fenomenaalset mängu ja lõi 36 väravat (teine selles arvestuses oli Sergei Šenberg võistkonnast Saturn 34 tabamusega). Teise divisjoni parimaks väravavahiks tunnistati Allan Illipe võistkonnast Inter.

Ürituse pildid

Eraldi võib nimetada hooaja kõige kindlamaid  mängijaid. Need on mängijad, kes ei jätnud kogu hooaja jooksul vahele ühtegi mängu: 
Juri Gaidajenko (Whiteliners)
Deniss Nikolajev (Kopli City)
Juri Hucha ja Jevgeni Fadejev (Pääsküla)
Sergei Zujev (Baltic Sport)
Vadim Uskov (Cosmos Seniors 2)
Vladimir Maslov, Ruslan Kopõtov ja Aleksei Rosenberg (LFC)
Sergei Gusselnikov (Kavial)

Seejuures mängisid Maslov ja Kopõtov kaasa kõigis hooaja mängudes – mitte ainult meistrivõistlustel vaid ka Karikavõistlustel ning kvalifikatsiooniturniiril, st kokku 24 mängus.

Aga juba pühapäeval algas futsali Grandliiga kvalifikatsiooniturniir. Alagrupiturniir tõotab tulla huvitav. Pärast esimest vooru võib rääkida juba esimestest muljetest. Ent sellest juba järgmises artiklis.