968

Intrigeeriv finiš: Grandliiga hooaeg lõpeb, ent enne lõppu pole selge veel midagi

News added: 03/12/2019 11:41
Järjekordne futsali Grandliiga hooaeg osutus äärmiselt huvitavaks igas mõttes. Sellest võib rääkida juba praegu, ehkki joont alla tõmmata on veel vara, sest ees on ootamas kõrgema divisjoni viimane mänguvoor, võistluste lõpp Grandliigas 2 ja Grandliigas 2B ning ka Karikavõistluste otsustavad mängud.


Niisiis, teeme vahekokkuvõtted ning analüüsime lõppevat hooaega, vastates mõnedele küsimustele, mis on esitatud käesoleva artikli alapealkirjades.

Kas KinGZ jääb tõesti medalita?

Veel mõni nädal tagasi tundus selline sündmuste käik ebatõenäoline – KinGZ Altera juhtis kindlalt, edestades lähimaid konkurente viie punktiga. Siis aga saabus mõõnaperiood. „Kuningad“ pole juba kuu aega järjest suutnud võita ning on viimasest neljast mängust saanud vaid ühe (!) punkti. Tõsi, turniiri lõpuosa ongi neil raske – kõik mängud on esikuuikusse kuuluvate meeskondade vastu.

Kokkuvõttes on maksimum, millele KinGZ võib enne viimast vooru loota – kolmas koht. Selleks aga tuleb alistada liidrikohal olev Cosmos seniors. Või siis loota sellele, et punktiga maha jääv Centurion ei suuda alistada Lokomotivi.

Ausalt öeldes tunduvad Centurioni väljavaated pjedestaalikohale veidi paremad.

Kas tuleb „kuldne mäng“?

„Kosmilised seeniorid“ mängivad neile omasel kombel – harva on nad väljakul domineerivaks pooleks, ei löö eriti palju (võrreldes enamuse konkurentidega) väravaid, kuid on kindlad kaitses ja võivad oma värava täiesti lukku panna. Kokkuvõttes on Cosmos tasahilju jõudnud esimesele tabelireale, edestades Euro takso võistkonda kahe punktiga. Mida see tähendab?

Kui „seeniorid“ võidavad viimases voorus Altera KinGZi on nad igal juhul esikohal ning võidavad Grandliigas kuldmedalid teist aastat järjest. Kui kaotavad – jäävad 99%-lise tõenäosusega teiseks. Seda seetõttu, et „taksojuhid“ mängivad viimases võrus Concrete Olybet võistkonna vastu ning on raske ette kujutada, et nad lasevad võidu käest vastase vastu, kes on 17-ne vooruga suutnud koguda vaid ühe punkti.

See mäng on muide ka viimase vooru avamäng – algusega kell 14.45. Nii et selleks ajaks kui Cosmos seniors tuleb Humanitaargümnaasiumis väljakule, teavad nad juba konkurentide tulemust. Eeldatavalt hakkavad Euro takso poolehoidjad tuliselt toetama just KinGZi.

Kui aga turniiri viimane mäng äkki lõpeb viigiga, ootab meid ees „kuldne mäng“! Vastavalt võistluste juhendile peavad kaks „kullale“ pretendeerivat võistkonda, juhul kui nad koguvad võrdse arvu punkte, selgitama võitja lisamängus.

Kuidas ka ei oleks, intriig säilib lõpuni välja! Mäng Cosmose ja Altera KinGZi vahel algab pühapäeval 17. märtsil kell 18.15.

Esikuuikus on asjad samuti veel segased?

Veel üks vastamata küsimus: kes säilitab hooaja lõppedes koha kõrgemas divisjonis, kes aga peab sügisel jälle hakkama läbima kvalifikatsioonisõela? Meenutame, et koha järgmiseks hooajaks tagavad automaatselt ainult kuus esimest võistkonda. Ja ka siin pole enne viimast vooru veel selgust.

Esinelik on selge: Cosmos seniors ja Euro Takso ning Altera KinGZ ja Centurion võivad vaid omavahel kohti vahetada. Aga ülejäänud kahele kohale on veel kolm pretendenti.

Hetkel on 27 punkti võistkondadel Doker ja Whiteliners, kolme punktiga jääb neist maha BLRT Grupp. Esimestena tulevad väljakule Doker ja BLRT, kes mängivad omavahel, seejärel kohtuvad omavahel Whiteliners ja TJK. Võib tekkida olukord, kus kõik kolm pretendenti koguvad turniiri lõpuks võrdse arvu punkte. Siis lähevad käiku omavaheliste mängude tulemused.

Põhimõtteliselt pole Whitelinersil põhjust muretseda. Esiteks pole neil üldse vaja vaadata teiste poole, vaid lihtsalt võita, mis on täiesti jõukohane, arvestades TJK mitte just eriti stabiilset esinemist.

Teiseks on neil aga omavahelistes mängudes praegusel hetkel kuus punkti ning parim väravate vahe – 15:11. Dokeril on punkte samapalju, ent väravate vahe on halvem – 11:10. BLRT-l on kolm punkti väravate vahega 15:20, mistõttu on nende ainuke variant kõrgemasse divisjoni püsimajäämiseks alistada Doker, seejuures vähemalt kolmeväravalise vahega. Sellisel juhul on mõlema võistkonnal võrdselt punkte ning väravate võrdselt vahe miinus kaks, kuid BLRT-l on sel juhul eelis tänu suuremale löödud väravate arvule.

Kes läheb, kes tuleb?

Ilmselgelt oli käesoleva Grandliiga hooaja nõrgimaks lüliks Concrete Olybet võistkond. Kohati näitas võistkond täitsa head jalgpalli, kuid korratu mäng kaitses viis selleni, et hooaja lõpuks võivad nad olla ainsad, kellele on löödud rohkem kui 100 väravat.. Praegu on võistkonnal „passivas“ 94 sisse lastud väravat, kuid viimases voorus ootab ees kohtumine Euro taksoga, vastasega, kes on täiesti suuteline lööma rohkem kui kuus väravat. Esimeses ringis igatahes nii oli, Euro takso võitis 8:3.

Koha eest esimese kuue hulgas ei suutnud võidelda ka Lokomotiv. Kusjuures selle võistkonna puhul pole tegu niivõrd mänguoskusega, kui mängulise distsipliini ja õige meelestatuse puudumisega. Kohatised head mängulised esitused vaheldusid „Lokol“ regulaarselt täielike läbikukkumistega.

Mis puudutab TJK-d, siis juba mitmendat hooaega järjest ei suuda võistkond oma potentsiaali täielikult realiseerida. Koosseisu ja mängijate valiku poolest näib TJK vägagi konkurentsivõimelise vastasena, tegelikkuses aga tuleb välja teisiti. Ehkki soovi korral suudavad nad ka liidritele väga tõsiselt vastu hakata, nagu näiteks teise vooru mängus Cosmosega, kui „seeniorid“ vaid läbi häda suutsid päästa 3:3 viigi.

Kes võidab Grandliiga 2 turniiri ning saab otsepääsme kõrgemasse divisjoni ei ole samuti veel selge. Ka siin on intriig!

Sel hooajal kõrgemasse seltskonda mitte pääsenud Kopli City juhib tabelit, edestades kahe punktiga SMSraha võistkonda, kuid on seejuures mänginud ühe mängu rohkem. Nii et suure tõenäosusega taandub Kopli enne viimast vooru teisele tabelireale.

Kõike saab aga parandada, sest turniir lõpeb nende omavahelise kohtumisega. Kuupäev ei ole veel selgunud, selleks on kas laupäev või pühapäev – 23. või 24. märts. Jälgige informatsiooni, sellest tuleb tõenäoliselt tuline mäng!

Karikafinaal ilma „kõrgliiga“ võistkondadeta?

Jah, ka selline variant on võimalik. Karikavõistlused on jõudnud poolfinaalideni, esimesed kohtumised on juba peetud, järge ootavad kordusmängud.

Eelmisel nädalavahetusel alistas SMSraha Altera KinGZi 2:1, Kopli City oli parem Centurionist 7:3. Kui esimese paari osas on raske mingeid ennustusi teha, siis Kopli edu tundub igatahes piisavalt soliidne. Vastused kõikidele küsimustele saame eeloleval laupäeval -16. märtsil. Mängud algavad 18.30 ja 19.20.