12

Winter Nations Challenge võitjaks sai Tatarstan

News added: 02/01/2010 13:42
2010. aasta esimese rahvustevahelise saalijalgpalliturniiri esikoht läks Tatarstani meeskonnale, kes alistas Valgevene seisuga 2:1.

Grupietapp möödus erilise sensatsioonita. Kui, siis vaid Vene tiimi väljalendamist saab lugeda ootamatuks. Edasi said Eesti, Valgevene ja Inglismaa.

B alagrupis oli võitlus veelgi pingelisem. Esikohale tõusis Itaalia, kes edestas Türgit ja Tatarstani.

Ei vedanud ka ühinenud araablaste meeskonnal, kes oma C alagrupis kaotas mõlemad mängud ning lahkus sellega turniirilt. Ette jäid Ukraina ja Saksamaa esindajad.

Veerandfinaalid möödusid pingelises võitluses, kuid võidud läksid tugevaimatele. Eelkõige võitis Tatarstan võitis Eestit – 1:0, seejärel Itaalia purustas sakslased – 4:0.
Järgmine mäng Ukraina ja Valgevene vahel, sai hiljutise detsembris toimunud Tallinn World Cup taasesituseks ning taaskord tähistasid võitu „põhjamaalased“, seisuga 1:0. Viimase tuusiku poolfinaali saavutas Türgi, kes alistas Inglismaa – 4:0.

Esimeses poolfinmaalis viis saatus taaskord kokku Tatarstani ja Itaalia, ning taaskord lõppes mäng viigiga – 0:0, kuid pinaltilöömises oli rohkem õnne tatarlastel (3:2).
Teises poolfinaalis edestas Valgevene üllatava kergusega Türgi – 3:0.

Mäng kolmanda koha eest oli lihtsaks jalutuskäiguks itaallastele, kes võitsid taas türklasi – 3:0, finaalis suutis aga Tatarstan alistada turniiri favoriidi – 2:1.

Turniiri parimaks väravavahiks kuulutati valgevenelane Roman Surmai, eteimaks väravakütiks aga Itaalia tiimi ründaja Eduardo Boskarolo.