382

Grandliiga Karikavõistluste finaal: Tondi vs Kopli – kumb linnaosa on tugevam?

News added: 03/28/2014 05:04

Sel reedel, 28. märtsil võistlevad Viimsi Spordikeskuses Grandliiga Karika eest Tondi ja Kopli city võistkonnad. Kui lähtuda ainult võistkondade nimedest, võiks tunduda, et jutt käib pealinna eri rajoonide vahelisest võistlusest.

Tegelikkuses ei mängi geograafia tänapäeval enam erilist rolli, pigem on tegu traditsioonidega. Kopli city võistkond näiteks – nagu räägib juhendaja Stanislav Žigalov – tekkis ca 12 aastat tagasi just peamiselt neist, kes elasid toona Koplis.

Nüüd on sinna aga tekkinud ka „leegionärid“. Peamise löögijõu moodustavad endised Narva Transi mängijad Vitali Gussev ja Erik Grigorjev, kes said professionaalses jalgpallis eluaegse võistluskeelu kihlvedude tõttu ning mängivad nüüd asjaarmastajatena.

Kuivõrd Karikavõistlused mängiti nn kahe miinuse süsteemis, kus välja langeti alles pärast teist kaotust, siis juhtus nii, et need võistkonnad juba ükskord omavahel kohtusid.

Märtsi algul toimunud mängus, kus kaalul oli pääs finaali, oli mängu lisaaja lõpuks seis 2:2 ning alles penaltiseerias naeratas õnn Tondi võistkonnale. Kopli city pidi aga finaali jõudmiseks pidama lisamänge tabeli allosas.

Mitte ilmaaegu ei rääkinud Stanislav Žigalov meie portaalile juba pärast esimest vooru, et peab Maximat ja Kopli cityt kõige tõsisemateks vastasteks. Nii ka läks, ühte võideti teel finaali, teisega kohtutaksegi finaalis.

Tondi on sel hooajal tõepoolest võimas. Kaks vooru enne Grandliiga meistrivõistluste lõppu ollakse ka seal liidrikohal, nii et võimalik on kuldne duubel. Eeldada võib, et kogenud veteranid, eesotsas vendade Židkovidega pingutavad selleks kõvasti.

 
Ekspertarvamus: võidab Tondi

Palusime vastaste võimalusi hinnata TJK võistkonna treeneril ja esindajal Igor Denissovil, kes ennustas nii: võidab Tondi, aga mäng tuleb raske.

„Tondi mängijad on väga kogenud. Nad mängivad tõelist futsali – selgitas Denissov. Meid mängisid nad selgelt üle, vaatamata sellele, et ka meie võistkonnas on mängijaid, kes alles hiljuti mängisid futsali Eesti meistrivõistluste kõrgliigas“.

Ent Denissov toonitas ka seda, et Kopli cityl on suured ambitsioonid, nad soovivad seda trofeed omale ja pärast võitu Maxima üle on nad eriti motiveeritud.

Kohtumiseni finaalmängul! Ärge unustage: sel reedel Viimsis, algus kell 20.45.