390

Futsali hooaeg sai läbi: loe, kuidas läksid Superkarika mäng ja autasustamistseremoonia

News added: 04/15/2014 05:59
Laupäeval 12. aprillil lõppes Superkarika mänguga ja piduliku autasustamisega Grandliiga futsali hooaeg, mille tulemuste põhjal sai lõviosa auhindadest endale Tondi võistkond.

Kõigepealt oli Superkarika mäng. Kuna Tondi võitis sel hooajal nii Karika- kui ka meistrivõistlused, tuli neil võistluste juhendi kohaselt mängida Karikavõistluste finalistiga s.t Kopli City võistkonnaga, kellega nad olid sel hooajal juba kaks korda viiki mänginud ning alles penaltiseerias suutnud vastased alistada.

Kopli City mängijad olid täis otsustavust võtta revanš, seda enam et väljakule tuli ka Karikafinaali vigastuse tõttu vahele jätnud meeskonna kapten Erik Grigorjev. Tondi koosseis oli peaaegu et kõige tugevam, põhikoosseisu mängijatest puudusid üksnes Vadim Dolinin ja Juri Amosov. Varumängijate pink on Tondil aga sellegipoolest pikk.

Foto: Valeri Jakjan

Meeskonnad alustasid mängu ettevaatlikult, tunda oli et pigem üritatakse endale mitte lüüa lasta kui et ise väravat lüüa. Sellegipoolest tegid Kopli City mängijad juba esimestel minutitel kaitses vigu ning juba üksnes Maksim Židkov oleks võinud kaks väravat lüüa, kuid mõlemal juhul ei tabanud tema jalg korralikult palli.

Seejärel aga nägid pealtvaatajat tükk aega sellist mängu, kus Tondi mängijad kontrollisid palli rohkem ja paremini, kuid Kopli City meeste löögid olid ohtlikumad. Juba üksnes posti ja latti tabanud lööke oli tükki kaheksa. Mida ka ei ütleks, kuid kopli palluritel oli rünnakute lõpetamisel  lihtsalt katastroofiliselt palju ebaõnne.

Tondi kasutas see-eest oma võimalused maksimaalselt ära. Skoori avas 15-ndal minutil Andrei Tšurikov, vaid 30 sekundit hiljem suurendas vahet Boriss Poddubnõi ning sama paar tegi vaheajaks eduseisu juba piisavalt soliidseks.

Pealtvaatajad lootsid muidugi, et teisel poolajal mäng muutub. Kopli City tuli platsile suure sooviga vahet vähendada ja hakkas kohe esimestest sekunditest vastasele pressingut avaldama. Kohe aga järgnes järjekordne kaitseviga, mille tulemusena vormistas Poddubnõi hat-tricki – 5:0

Kopli City auks peab ütlema, et nad ei andnud alla ja jätkasid ründamist, kuid jällegi tabas neid ebaõnn. Headelt positsioonidelt löödi mööda, jälle tabati posti ja latti ja kui tundus, et pall on juba leidmas teed väravavõrku, jäi tema teele ette kas väravavaht Mihhail Meškov või keegi kaitsjatest. Ja tulemuseks – Tondi järjekordne värav, autoriks jällegi pidurdamatu Poddubnõi.

Mängu lõpp möödus Kopli City surve all. Meeskonna pingutused said tasutud väravatega Stanislav Žigalovilt ja Erik Grigorjevilt, kuid ka sellele leidus Tondil vastus Dmitri Židkovi värava näol. Lõpptulemuseks 7:2, vaatamata Kopli suurele ülekaalule ohtlike momentide loomisel. Mitte ilmaasjata ei kurtnud meeskonna esindaja Žigalov pärast mängu totaalse ebaõnne üle.

Tondit võib seevastu igati õigustatult pidada Grandliiga 2013/2014 hooaja parimaks võistkonnaks. Võideti kõik, mis võita andis – meistrivõistlused, Karikavõistlused ja Superkarikas.

Pärast mängu toimus lõppenud hooaja parimate mängijate autasustamine.

Turniiri suurimaks väravakütiks osutus Oliver Suur (GEP) 20-s mängus löödud 27 väravaga.

Parimaks väravavahiks tunnistasid meie eksperdid Kaido Ütsiku GEP-i võistkonnast.

Parima mängija tiitel läks Dmitri Vassilenkole (Norma).

Parimaks võistkonna juhendajaks sai õigusega hooaja valitseja juhendaja Viktor Tepljašin (Tondi).

Grandliiga Karikavõistluste parim väravakütt oli Ilja Kulikov Maxima Kingzi võistkonnast, kes lõi kuues mängus 10 väravat.

Karikavõistluste parimaks väravavahiks tunnistati Mihhail Meškov (Tondi).

Karikavõistluste parima mängija auhinna pälvis Maksim Židkov (Tondi).

Märgime, et sel hooajal oli Grandliigas ka auhinnafond – meistrivõistlustel esimesed kolm kohta saavutanud võistkonnad said rahalised preemiad. See sai võimalikuks tänu koostööle sponsoriga BCC & Partners (www.bccpartners.ee), kes tegeleb erinevate teenuste osutamisega rahandusturul.

Auhinnafondi suurus oli 1000 eurot. Grandliiga võitja Tondi sai 500 eurot. Teise koha saavutanud GEP võistkond sai 300 eurot ning 200 eurot kuulus kolmanda koha saanud Rekato võistkonnale.

Tondi võistkond sai Karikavõistluste võidu eest preemiaks 300 eurot ka firmalt MonkeySport, karikafinalist Kopli City sai tšeki 200-le eurole.


Foto: Valeri Jakjan