392

Grandliiga 2014: start on antud, meister alustas võiduga

News added: 04/30/2014 12:19

Grandliiga meistrivõistluste uuel hooajal osaleb kaheksa võistkonda, kes mängivad omavahel kolm ringi. Eelmise aasta osalejatele on lisandunud Tondi võistkond, kes 2013. aastal võitis Karikavõistlused ning alistas Superkarika mängus ka võitmatuna tundunud Baltika. Nii et päris uustulnukaid ja juhuslikke võistkondi Grandliigas ei ole, mistõttu tõotab ilma kahtluseta tulla väga huvitav hooaeg.

Võistluste avamängus kohtusid valitsev meister Baltika ja GEP.

Eelmisel aastal ei võtnud keegi „kuumi eesti poisse“ eriti tõsiselt ning kokkuvõttes saavutasid nad vaid tagasihoidliku üheksanda koha. Ent kahe hooaja vahel näitas võistkond ennast futsalis väga heast küljest ning oli haaramas lausa meistritiitlit, kuid pidi lõpuks leppima teise kohaga. Seetõttu pidi ka eelseisev kohtumine futsali hooaja vahele jätnud Baltika mängijaid kui mitte just hirmutama, siis vähemalt natuke ärevaks küll tegema.

Viimastel aastatel Grandliigas domineerinud veteranid jäid endale truuks ning registreerisid võistkonda mitmed endised eesti jalgpallitähed. Puudu olid ehk vaid Jevgeni Novikov ja sellest hooajast Baltika võistkonda registreeritud Andrei Stepanov, kes 10 a tagasi tunnistati Eesti parimaks jalgpalluriks. Ent ka see ei takistanud Baltikat saavutamast kindlat võitu, kuigi GEP ilma lahinguta ei alistunud.

Esimene värav oli üsna kurioosne. Mark Švets sooritas üsna terava nurga all karistuslööki ja märkas, et väravavaht on võtnud sisse ebaõige positsiooni. Tsenderduse asemel sooritas ta hoopis kavala pealelöögi värava esimesse nurka – 1:0. GEP viigistas üsna ruttu – täpne oli Deniss Putnin. Seejärel aga läks platsil lahti lahtine jalgpall, mille tulemusel löödi juba esimese poolaja lõpuks rohkem väravaid kui kõigis vooru ülejäänud mängudes kogu 50 minuti jooksul.

Olles pärast esimest poolaega 4:2 eduseisus, lõi Baltika teisel poolajal veel kaks väravat, kuid mängu viimastel minutitel kas loovutas teadlikult initsiatiivi vastastele või siis lihtsalt sai jaks otsa. „Kuumad poisid“ rügasid platsil nagu hullud, luues ühe võimaluse teise järel, kuid palli väravasse toimetada ei suutnudki. Nii lõppeski mäng tulemusega 6:2. Kaks väravat lõid Baltika kasuks Švets ning eelmise hooaja suurim väravakütt Vladimir Tšelnokov.

Esimese mängupäeva ülejäänud tulemused:

Kehra 1- 2 Norma

Doker 1 – 1 Euro Takso

Centurion 0 – 3 Tondi